Practise what you preach…

Eén van de methodieken waarin ik ben opgeleid is ACT; Acceptance and Commitment Therapy. Opleider Gijs Jansen prikkelde mij toentertijd ook persoonlijk om te stoppen met vermijden. Au! Zo gaat dat met coachopleidingen; zonder wrijving geen glans;-)

Stoppen met vermijden

Graag neem ik je mee in een recent belangrijk en zeer persoonlijk voorbeeld van leven naar je waarden. Van stoppen met vermijden. Het ongemak op de korte termijn aangaan om op lange termijn trouw te zijn aan mijn waarde gezondheid die feitelijk neerkomt op zelfliefde.

Leven naar je waarden

De foto van deze kies bewijst dat ik onlangs jaren van tandgezeik achter me liet. Het is een metafoor voor iets groters, daarom daagde ik de tandarts uit om de kies (met kroon en 88 gevulde wortelkanalen) er in zijn geheel uit te krijgen. Zij hield een slag om de arm, maar het lukte haar. En dus nam ik hem mee als trofee. Als aandenken aan het leven naar je waarden, zelfs als het pijn doet.

Bereidheid

Geen pak yoghurt over mijn hoofd (Gijs wilde dat ik dát deed), maar een hardcore tandartsbezoek. Wat was ik bereid nu! Dankbaar voor deze waardevolle praktijkles.

Ben jij bereid om ook die langslepende en belemmerende angst aan te kijken en voluit naar jouw waarden te leven?

Ik wens je veel moed!

Hartelijke groet,

Désirée