Over mij

Van conflict naar vrede

Conflict; het was aan de orde van de dag toen ik opgroeide. Ik snakte zó naar harmonie. Naar vrede en vrijheid! En ik merkte al jong dat ik dat steeds weer kon brengen…. Als jong kind pakte ik de verzoenende rol op. Ik zei dan; “ik ga weer even blauwhelmen.” Een hele verantwoordelijkheid voor een kind. En je voelt het al, ik belandde in een niet dienend patroon van het opzoeken van conflict en mij verantwoordelijk voelen voor de vrede.

Verzoening met mijn lichaam

Gedurende mijn weg was conflict vaak daar. Het conflict met mijn lichaam bracht uiteindelijk een grote transformatie. Een lichaam dat niet deed, wat ik wilde dat het deed. Verlies van gezondheid, terwijl ik nog geen 30 was toen. Een lange zoektocht naar oorzaken volgde, waarin ik mij niet gehoord en gezien voelde. Inmiddels weet ik dat ik vooral mijzelf niet hoorde en zag. Pfff wat een lange, hobbelige weg was het om bij het wonder van verzoening uit te komen. Nu is er compassie en waardering voor mijn lichaam en alle signalen die het geeft. Nu zie ik het als mijn voertuig, mijn instrument!

Kennismaken met Désirée Rombouts

Een Cursus in vrede

Spiritualiteit en zingeving houden mij al vanaf jongs af aan bezig. Ik bestudeerde diverse leerwegen en was lang echt zoekend en analyserend. Ik wilde religies en het leven begrijpen.

Vanaf 2017 transformeerde Een Cursus in Wonderen mijn levenshouding pas echt. Het is een cursus in vrede vinden, iets waar ik al mijn hele leven naar verlangde. En het liet mij spiritualiteit en zingeving ervaren.

De vrijheid om mijzelf te zijn

In mijn werk als professioneel coach, begeleider en erkend stress en burn-out coach is zingeving een essentieel onderdeel gebleken. In het eerste bedrijf dat ik runde, kon ik daarin gevoelsmatig niet volledig mijzelf zijn. Opnieuw diende er zich een periode van innerlijk conflict aan. Opnieuw mocht ik zelf oefenen op het openen voor het ‘wonder’ in mijzelf. Dat leverde uiteindelijk een vorm van ondernemen op waarin ik helemaal mijzelf kan zijn; niet één, maar meerdere handelsnamen. En precies dat is waarom deze vrijplaats er nu is. Het geeft mij de vrijheid om mijzelf te zijn, met al mijn talenten, kennis en interesses. Op deze vrijplaats wil ik dat bundelen ten gunste van jou. Jij die, wellicht net als ik, verlangt naar vrijheid, vrede en vreugde.

Voldoening, vrijheid en vrede

Inmiddels kijk ik met trots terug op de weg die ik aflegde. Als ik iets geleerd heb, dan is het wel dat de route naar innerlijke gezondheid in jezelf ligt. Het is echt levenskunst. Een kunst die we allemaal beheersen, maar onderweg vergeten. En dus is het de kunst om je te herinneren wie je werkelijk bent én  vertrouwen te krijgen in de weg die je gaat. De weg naar het wonder vinden in jezelf. Een weg waar ik graag even op meeloop. Ik steun je graag bij life events of zingevingsvragen. En ik inspireer je graag over innerlijke vrede, vrijheid en vreugdevol leven. Je bent van harte welkom!

Lees meer over Desiree Rombouts

Professionele achtergrond van Désirée

Sinds 2009 werk ik als professioneel begeleider en coach. Vooral in re-integratie en bij arbeidsongeschiktheid. Verlies van gezondheid en life events zijn hierin terugkerende thema’s die mij aan het hart gaan. Mijn relevante opleidingsachtergrond bestaat onder andere uit:

Overige handelsnamen van Désirée

Naast deze website en de handelsnaam Désirée Rombouts, nam ik met twee andere handelsnamen de vrijheid om helemaal mezelf te zijn:

  • AUROM coaching en advies; onder deze handelsnaam bied ik advies, coaching en training vanuit mijn kennis en ervaring als ondernemersadviseur/-coach. AUROM is tevens de officiële naam van mijn eenmanszaak waaronder ik ben ingeschreven in het handelsregister van de KvK.
  • Loopbaancoaching Eindhoven; vanuit deze handelsnaam werk ik op een eigenzinnige manier met de loopbaanvragen van professionals.

 

Beroepsverenigingen

Het begeleiden en coachen van mensen is voor mij écht een vak dat ik serieus en professioneel uitvoer. Daarom sloot ik mij aan bij zowel NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de VESB (Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out coaches).

Kijk voor meer informatie over mijn professionele achtergrond gerust ook even op mijn LinkedIn-profiel

Nederlandse orde van beroepscoaches