Workshop Talentenspel in één dag

GASTBLOG door Pleun (27 jaar) deelnemer aan de workshop ‘Talentenspel in één dag’

De reden waarom ik gekozen heb om mee te doen aan deze workshop is omdat ik al langere tijd op zoek ben naar meer richting in werk, privé en bij keuzes. Ben je ook zo benieuwd of dit iets voor jou is? In deze blog vertel ik over mijn bijzondere ervaring binnen deze workshop bij Désirée Rombouts.

Al jaren geen voldoening, maar verveling

Afgelopen jaren heb ik banen gehad die aansloten op mijn afgeronde studie. Dit waren allemaal kantoorbanen en telkens bleef ik tegen hetzelfde probleem aanlopen; het voelen van geen voldoening, maar verveling. Dit resulteerde telkens in burn-out gerelateerde klachten zoals enorme stress en hartkloppingen. Dit zorgde er meerdere malen voor dat ik mijn werk niet goed kon doen en uit viel of stopte met mijn baan. Daarnaast merkte ik ook dat ik privé doelen en zicht op mijn talenten miste. Ergens had ik wel beeld van mijn talenten maar vaak het gevoel dat ik deze verkeerde gebruikte of er soms in doorsloeg.

Heb ik de juiste keuze gemaakt?

Begin dit jaar heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met mijn kantoorbaan en dit ook voorgoed achter mij te laten. Na een poosje kwam er een mooie kans voorbij binnen een zorginstelling voor ouderen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik kwam in een wereld die ik niet kende en werd positief verrast. Daarna heb ik besloten door te gaan binnen dezelfde instelling. Voorafgaand aan de workshop was ik nog wel gespannen om het feit of ik nu dan wel de juiste keuze had gemaakt, aangezien ik in het verleden veel banen heb gehad die achteraf niet goed bevielen.

Privé werken aan jezelf in verbinding met de groep

De workshop dag begon op een prachtige buitenlocatie. Er heerste een en al rust, de ruimte was super goed verzorgd qua eten, drinken en schrijfwaren. De tafel was zo ingedeeld dat je fijn privé en in rust kon werken maar tegelijkertijd ook verbinding voelde met de andere deelnemers. Désirée stelde ons aan elkaar voor en ik voelde mij meteen op het gemak. Na de voorstelronde was het tijd om aan de slag te gaan, we begonnen met een bord met vier duidelijke vlakken, symbolen en verschillende kleuren, daarnaast kregen we een stapel kaartjes met allerlei talenten erop. De vraag was om er 12 te kiezen, puur op gevoel. Dit daagt je uit goed naar jezelf te kijken en te reflecteren. Daarna was de opdracht om de kaartjes ergens op het bord te plaatsen.

Betekenis van het levensboombord

Na een fijne pauze en een frisse neus, die erg welkom was na het hersen-kraken en visualiseren, gingen we verder. Hierna was het tijd voor het Levensboombord. De opdracht was om de talenten op een bepaalde plek in de boom te leggen. Dit was even puzzelen omdat je geen idee had welke betekenis iedere plek had, maar ook mocht je hier compleet op je gevoel afgaan. Toen wij allemaal onze kaartjes op het bord hadden gelegd was het tijd voor duiding.

Wonderlijk passende persoonlijke typering

Het meest wonderlijke van de hele dag vond ik het moment waarop Désirée alle gekozen talenten en de plaats ervan samenvoegde tot een uiterst sterk gevormde typering van wie ik ben. Désirée had dit in geen mogelijkheid voor kunnen bereiden want de talenten pakte en plaatste je on-the-spot en op intuïtie, dit maakte het extra bijzonder. Deze duiding maakte veel los bij alle deelnemers; heel erg mooi om mee te maken. We hadden nu allemaal onze levensmissie in beeld; een magisch moment!

Bevestiging en richting in werk- en privéleven

Na zo’n twee weken had ik nog een individueel online coachgesprek met Désirée. Daarin was er volop ruimte voor verdieping en vragen naar aanleiding van de persoonlijke typering, plus tips voor het kunnen naleven van jouw levensmissie. Désirée kwam met waardevolle en concrete tips die ik kan toepassen binnen werk- en privésituaties. De uitkomst hiervan gaf mij veel rust omdat ik hierdoor werd bevestigd in dat ik een goede keuze heb gemaakt in mijn nieuwe werk. Daarnaast weet ik nu wat ik in mijn werk en daarbuiten zou kunnen toevoegen en ontdekken zodat het nog beter binnen mijn levensmissie past.

Ben je op zoek naar:

  • Wat je talenten zijn en hoe je deze het beste kan inzetten in werk en privé?
  • Wat je levensmissie is?
  • Een kompas en handvatten in keuzes?
  • Een hele bijzondere ervaring waarbij er veel onderwerpen en antwoorden op zijn plek vallen?
  • Meer rust en ruimte in je hoofd?
  • Een andere kijk op jou als persoon?

 

Dan zou ik zeker aanraden om Désirée een berichtje te sturen. Gegarandeerd is dat zij vanuit haar kennis, persoonlijke ervaringen en indrukwekkende intuïtie een advies geeft waar jij weer mee vooruit kan. Voor mij zijn er antwoorden gekomen op alle bovenstaande vragen, naar mijn mening is er geen mooier cadeau aan jezelf!

Pleun, 27 jaar

Het Talentenspel ontwikkeld door Willem Glaudemans

 

“Het Talentenspel in één dag” o.l.v. Désirée is een verrijkende ervaring geweest. De dag heeft een intuïtief karakter waarin – dankzij de goede leiding van Désirée – voor alle deelnemers voldoende ruimte was om de eigen talenten in kaart te brengen en te onderzoeken. Mij heeft deze dag nieuwe inspiratie gegeven om betere balans te vinden in mijn werk- en privé leven. Daarvoor dank!”

Els Verhulsdonck