Het Talentenspel van Willem Glaudemans

Diepgaande methode voor persoonlijke ontwikkeling

Het Talentenspel van Willem Glaudemans is een diepgaande coachingsmethode voor persoonlijke ontwikkeling. Het werkt transformatief bij levensvragen, zingevingsvragen,  relatieverdieping (zowel persoonlijk als zakelijk),  persoonlijk leiderschap of loopbaanvragen. Het gaat ervan uit dat iedereen een levensmissie heeft én alle talenten om die missie te verwezenlijken.

Schuring in je leven, relaties of werk blijkt vaak een innerlijke fluistering of zelfs schreeuw die je erop wijst dat je van jouw pad raakt. Als je dat gevoel lang negeert, kan dat zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Heb je jouw pad gevonden, dan voel je juist diep vertrouwen, vreugde en voldoening. Je voelt en weet dan dat jij er toe doet, zelfs nodig bent en dat alles dienend is aan jou weg. Waarom en hoe? Precies dat ontdek je in een transformerend coachtraject óf in een workshop via Het Talentenspel.

Fases van het Talentenspel

Via de coachmethode ‘Het Talentenspel’ ga je aan de slag met wezenlijke vragen. Je onderzoekt grondig wie jij bent, wat jou drijft en wat goed voor jou is. Je wordt losgeweekt van belemmerend oordeel, angst en verwachtingen. Door jouw onbewuste wijsheid aan te boren, kan jouw ziel spreken. Zo kun jij je weer vrij  herinneren wie jij in wezen bent en wat jouw levensmissie is. Het Talentenspel bestaat uit 5 fases, hierna beschreven. Een geheel traject beslaat gemiddeld 6 gesprekken van 1,5-2 uur. Maar jij bepaalt de intensiteit en het ritme!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Désirée.

De eerste stap in het spel is het ontdekken van jouw talenten uit ruim 90 archetypen (oerbeelden). Denk naast je werk of gezin juist ook aan talenten die je helpen om te ontspannen of eigenschappen waarover je wel eens complimenten krijgt. We staan stil bij jouw valkuilen, uitdagingen en irritaties, want ook daarin zitten vaak talenten verborgen. Uiteindelijk weet jij welke 12 of 13 talenten bij jou horen. Daarmee ga je op een innerlijke reis.

In een aantal gesprekken ga je jouw talenten vervolgens meer verdiepend onderzoeken en leer je persoonlijk leiderschap te nemen. Je leert hoe je jouw talenten optimaal in mag zetten en wat zij nodig hebben. Ook leer je te herkennen wat er gebeurt wanneer je jouw persoonlijke leiding laat versloppen. Ik zorg ervoor dat jij jouw rationele denken en oordelen kunt overstijgen. Dat je kunt opruimen wat je in de weg staat om jouw weg te gaan. En je open kunt stellen voor dat wat wenst in jou.

We doen een beroep op jouw binnenwereld, jouw onbewuste, jouw verbeeldingskracht, innerlijk weten, centrum of ziel (noem het zoals het je past). Om de transformerende kracht die het Talentenspel heeft ook daadwerkelijk volledig te integreren, maak je het vervolgens bewust via huiswerkopdrachten.

Wanneer je al jouw talenten hebt onderzocht, is het tijd om jouw routekaart in beeld te brengen. We werken met de metafoor van de Levensboom. Jouw ziel is aan het woord en maakt heel duidelijk hoe jij jouw specifieke talenten in mag zetten om jouw levensmissie te  verwezenlijken. En niet geheel toevallig; je ziet hiermee ook hoe jouw talenten je kunnen helpen balans te ervaren in leven én werk. Deze magische fase werkt ontzettend verhelderend. Daarnaast vormt het de opmaat naar jouw prachtige levensmissie.

Uiteindelijk formuleer je jouw persoonlijke missie. Jouw talenten geven je hiervoor de input. Jij hoeft het enkel te ontvangen. Het is steeds weer een wonder als iemand zijn levensmissie vindt.  Er gebeurt dan écht iets. Als je er vervolgens volmondig ‘JA’ tegen kunt zeggen, dan toon je jezelf vanuit het diepst van je wezen bereid om jouw weg te gaan. En dat ga je merken. Uiteindelijk heb je namelijk een richtinggevend kompas die je op werkelijk alle keuzes van je leven kunt toepassen. Het maakt dat jij weer leiderschap kunt nemen over jouw leven en voelt hoe het is om met vertrouwen, vreugde en voldoening jouw weg te gaan.

Het Talentenspel is een fantastische methode om in te zetten bij levensvragen, relatieverdieping of loopbaanvragen. Toch kunnen de talenten en de missie blijven ‘hangen’ als je deze niet concreet maakt. Daarom begeleid ik jou naar het concreet en praktisch toepasbaar vertalen van jouw talenten en naar het leven van jouw missie. We ronden het traject af met concrete acties en aandachtspunten waarmee jij in ware vrijheid jouw heldenreis kunt gaan.

Optioneel kun je een verdere koppeling maken met de principes van waaruit jij leeft; jouw normen en waarden. Ze  verklaren vaak waarom iets je raakt of waarom jij iets belangrijker vindt dan iemand anders. Weten wat de persoonlijke principes zijn van waaruit jij vaak onbewust leeft en werkt, geeft veel aanvullend inzicht. In deze fase zoeken we wat jouw persoonlijke normen en waarden zijn. Kloppen die met hoe jij nu leeft en werkt? Is hier een beweging in nodig en zo ja, welke? Jouw missie en persoonlijke principes vormen het fundament onder een leven in balans.

Als je dan een kompas hebt die richting geeft en je weet wat jouw principes zijn, dan is het zaak dat je leert om daar ook trouw aan te blijven. Om je tijd en energie goed te verdelen, prioriteiten te stellen. Je leert in deze fase dan ook om de juiste hoeveelheid tijd aan de juiste dingen te besteden. Om effectief en efficiënt te zijn. Je krijgt concrete handvatten en opdrachten om je persoonlijke managementvaardigheden echt eigen te maken. Je leert bewuste keuzes in functies, taken en planning.

Specificaties
Het Talentenspel

  • gemiddeld traject: 6 gesprekken (5 fases)
  • gemiddelde looptijd: 3 maanden
  • fysieke of online gesprekken

Investering

  • € 475 inclusief btw voor de groepsworkshop Talentenspel in één dag
  • € 875 inclusief btw voor een 1-op-1 intensive Het Talentenspel in één dag
  • € 1.200 inclusief btw, indicatief bij een individueel traject van 6 gesprekken van 1,5. Weet dat dit maatwerk is, dus informeer vooral naar de mogelijkheden passend bij jouw behoeften.

Workshop Talentenspel in 1 dag

Op een nader te plannen zaterdag in februari/maart 2024 kun je de fases van Het Talentenspel in één dag doorlopen. In een kleine groep van 3-5 personen ontdek je jouw talenten en levensmissie.

De investering in jezelf bevat een telefonische intake, de volledig verzorgde workshop én een individueel online nagesprek (45 min.).

Ja, ik doe mee en geef me direct op!

Ik lees graag meer over de workshop

Individueel in een eendaagse intensive het hele Talentenspel doorlopen, kan op afspraak.